Hlavní obsah

První držitel známky Práce postižených je ze Sušice

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušická firma 2P Servis se jako první v Plzeňském kraji může pochlubit ochrannou známkou Práce postižených.

Článek

Prestižní známku převzali ve středu, 7. září, zástupci sušické společnosti 2P Servis, s.r.o. od ředitelky Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením Hany Potměšilové a starosty města Petra Mottla (ODS).

Postižení šijí pracovní oděvy

Hlavním výrobním programem oceněné společnosti je výroba kvalitních profesních oděvů a textilu především pro zdravotnictví, pečovatelské a záchranné služby a potravinářství.

Na zakázku vyrábí oděvy pro veškeré průmyslové obory, oděvy pro volný čas a dodává kompletní sortiment ochranných pracovních pomůcek. Nabízí také zdravotní obuv, ložní povlečení a přikrývky. V současné době firma zaměstnává sedmasedmdesát zaměstnanců.

Projekt je jedinečný v EU

Projekt ochranné značky Práce postižených nemá obdoby v žádné ze zemí EU. Klade si za cíl upozornit na lidi, kteří i přes své zdravotní postižení a ztížené podmínky při uplatňování na trhu práce dokážou vykonávat stejně dobrou a konkurenceschopnou práci jako zdraví spoluobčané.

Stejně tak je jeho cílem vyzdvihnout společnosti, které jsou kvalitními zaměstnavateli osob se zdravotním postižením.

Právo užívat tuto známku má zaměstnavatel, který zaměstnává zdravotně postižené osoby a prokáže, že se na poskytnuté službě, vyrobeném, baleném či kompletovaném výrobku svou prací podílely zdravotně postižené osoby alespoň 75 procenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám