Hlavní obsah

Pegatron v Ostravě údajně chystá velké propouštění

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velká nejistota vládne mezi zaměstnanci ostravského závodu tchajwanské IT společnosti Pegatron Czech (bývalý Asus). Firma totiž podle odborů chystá propouštění.

Foto: Asus, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mezi lidmi se hovoří o tom, že budou muset odejít stovky lidí,“ řekl Právu jeden ze členů odborové organizace. Podle ČTK nyní ve firmě v Ostravě-Hrabové pracuje asi 1500 lidí, odejít by měla většina z nich. „Povídá se to mezi lidmi, je to odhad,“ řekl Právu Petr Pastrňák, místopředseda jedné ze dvou odborových organizací, které ve firmě působí. Podle něj už někteří lidé odcházejí dohodou s odstupným. „Atmosféra je dost napjatá,“ doplnil.

„Nikdo ze závodního výboru zatím žádné oficiální informace o hromadném propouštění nedostal. Firma nám to zatím není schopna říci, příští týden máme s vedením jednat,“ řekl jeden z odborářů Právu.

Oficiální informace zatím nikdo nemá

„Závodní výbor zatím oficiálně nedostal žádné informace k hromadnému propouštění a ani v tomto duchu zatím s vedením společnosti nejednal,“ uvedla včera odpoledne na svém webu jedna z odborových organizací.

Úřad práce v Ostravě podle jeho mluvčí Martiny Kubínové zatím žádné oznámení ze společnosti Pegatron o hromadném propouštění nemá.

Generální manažer mluví o "principech štíhlé výroby"

Generální manažer společnosti Pegatron Czech Arthur Chen v prohlášení pro média uvedl, že firma je jeden z velkých regionálních zaměstnavatelů, který v období ekonomické recese nesnižoval počet svých zaměstnanců, ale naopak nové zaměstnance stále přijímal.

„V současnosti probíhá přehodnocení výrobních procesů s cílem eliminovat nadbytečné či nepotřebné pracovní pozice, které byly vytvořeny v minulých letech. Trvalým cílem společnosti je udržet principy štíhlé výroby,“ doplnil Chen.

Reklama

Výběr článků

Načítám