Hlavní obsah

A Kluby ČR představily nový program pro pracovní uplatnění znevýhodněných

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový projekt „Komplexní program služeb pro uplatnění na trhu práce pro nízkokvalifikované osoby“ představila společnost A Kluby ČR, o. p. s. Ta se zabývá sociálním a jiným poradenstvím pro osoby závislé na alkoholu a jiných škodlivých látkách a pro osoby znevýhodněným na trhu práce. Projekt poběží do konce dubna 2012.

Foto: Mick Tsikas, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Program představuje komplexní plán podpory zaměstnanosti pro cílovou skupinu zájemců o zaměstnání charakterizovanou zejména nízkou kvalifikací a vzděláním a vyšším věkem nad 50 let.

Svými aktivitami reaguje na základní potřeby cílové skupiny osob pro uplatnění na trhu práce a obsahuje ucelený a individuální přístup k těmto osobám. Zahrnuje aktivity pracovní diagnostiky, zprostředkování zaměstnání a individuální odborné pracovní poradenství.

Náplní projektu je důraz na podporu doplnění kvalifikace a rekvalifikace účastníků, včetně podpory motivace v programech "50+ - Vzdělání je šance" a v rekvalifikačních akreditovaných počítačových kurzech pro 35 absolventů. Účastníci celého programu mohou využívat Studio práce - pro samostatné vyhledávání nabídek práce a komunikaci s potencionálními zaměstnavateli. Projekt počítá s podporou uplatnění na trhu práce prostřednictvím příspěvku na úhradu mzdových nákladů pro 28 osob.

Služby jsou součástí aktivit nového Centra podpory zaměstnanosti, které od února 2010 poskytuje služby lidem abstinujícím, ohroženým závislostí nebo těm, kteří se léčí ze závislosti na alkoholu. Hlavní činností Centra je následná péče o tzv. odléčené a abstinující osoby, jejich resocializace a návrat na pracovní trh. Nový projekt je financován ze zdrojů Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám