Hlavní obsah

ADP: Soukromí zaměstnavatelé v USA v únoru zrušili 20 000 pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v únoru zrušili 20 000 pracovních míst. Uvedla to personální agentura ADP Employer Services. Současně opravila lednový úbytek pracovních míst v soukromém sektoru na 60 000 z původně ohlášených 22 000.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Oficiální zprávu o únorovém vývoji nezaměstnanosti v USA zveřejní v pátek vláda. V lednu se míra nezaměstnanosti v USA překvapivě snížila na pětiměsíční minimum 9,7 procenta z prosincových deseti procent. Předpokládá se však, že minulý měsíc nezaměstnanost stoupla na 9,8 procenta.

Vysoká nezaměstnanost podle agentury AP zůstává jednou z hlavních překážek silného a udržitelného hospodářského růstu. Americká ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí stoupla o 5,9 procenta. V celém loňském roce však klesla o 2,4 procenta, tedy nejprudším tempem od roku 1946.

Americký Senát minulý týden schválil zákon na podporu zaměstnanosti. Jeho součástí je zvýšení výdajů na stavbu silnic a daňové úlevy pro firmy, které najmou nové zaměstnance. Normu, která na tvorbu nových pracovních počítá s částkou 15 miliard dolarů (zhruba 282,6 miliardy Kč), musí ještě schválit Sněmovna reprezentantů a podepsat prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám