Hlavní obsah

Intel slíbil 3,5 mld. USD na vývoj technologií a miliardu na platy absolventů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Intel chce spolu s kapitálovými firmami dát dohromady investice 3,5 miliardy dolarů do nadějných technologií. Sám Intel poskytne 200 milónů, uvedl prezident společnosti Paul Otellini. Podnik a další velké firmy z odvětví se také chystají zdvojnásobit najímání vysokoškoláků, a vytvoří tak přes 10 500 nových míst.

Foto: Archiv, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Otellini odhadl, že roční výplaty nově přijatých absolventů přesáhnou miliardu dolarů. Světový gigant ve výrobě čipů zorganizoval skupinu 24 kapitálových firem, aby investicemi do technologií podpořily ekonomický růst a vytvořily nové pracovní příležitosti.

"Členové této aliance se zavázali během přibližně dvou let investovat 3,5 miliardy dolarů do slibných čistých technologií, informačních technologií a biotechnologických firem," řekl manažer. Dodal, že 200 miliónů od samotného Intelu jsou investice mimo dosavadní plány.

Mezi kapitálovými firmami jsou Advanced Technology Ventures či Bridgescale Partners. K najímání nových absolventů škol se zavázaly například společnosti Adobe, Autodesk, Broadcom, Cisco Systems, Dell, eBay, Google, Hewlett-Packard, Microsoft či Yahoo, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám