Hlavní obsah

Zpěvačka Naďa Válová: Chtěla bych pracovat v dětském domově

Kariéra, Jan Matějka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zkušenosti nasbírala Naďa Válová zpíváním po klubech, barech i zábavách. Zlom nastal soutěží Superstar, kde si jí všiml Michal Horáček a začal pro ni psát šansony. Pár týdnů po uvedení desky „Ohrožený druh“ přišel její první velký úspěch v podobě vyprodaného koncertu „Šanson a housle“ s Annou Mlinarikovou v divadle Semafor. Je naší nejnadějnější šansoniérkou.

Článek

Čím vším jste v životě byla?

Asistentkou prodeje Swarovského šperků, servírkou, baristkou, provozní v mexické restauraci... kamarádkou, manželkou a přítelkyní, ale především jsem zpěvačkou.

Platí i u vás – vším čím jsem byl, byl jsem rád?

Ano, a to bez výjimky. Jsem ráda, že jsem si mohla zkusit leccos, byla to dobrá životní škola.

Jak vidíte svoji cestu jako zpěvačka?

Doufám, že cestu k vytouženému cíli mám už za sebou, vždyť trvala „jen“ patnáct let a někde za rohem už budou ty vytoužené dveře... A za nimi jen plné sály, rozzářené oči publika, nabídky, natáčení a slzy radosti. A samozřejmě dřina a sebeodříkání, ale v tom už mám praxi.

Co vám dává účinkování v Horáčkově a Hapkově Kudykamu? Jak jste se k němu dostala?

Zatím jsou to jen zkoušky, tréma a pocit závratě z prostor Státní opery, kde se Kudykam bude od října hrát. Po natočení alba Ohrožený druh mě Michal Horáček pozval na konkurs a s Petrem Hapkou mě vybrali.

Co se vám jako zpěvačce dosud nejvíc povedlo?

Pár úspěchů už tu bylo, například vyprodaný Semafor, Anděl za desku roku 2008, nyní mě čekají Královny popu na Karlštejně. Ale ten můj největší úspěch na mě teprve čeká. Kdybych měla kouzelnou hůlku, tak si přála: vyprodat Lucernu, natočit kvalitní sólové CD, vést hitparádu. To by se kouzelník zapotil!

Čím jste chtěla být jako malá holka?

Zní překvapivě, že neřeknu zpěvačkou, ale opravdu jsem chtěla být tanečnicí scénického tance.

Jak vypadá váš den?

Velmi hekticky, někdy zkouším a to až do večera... v tu chvíli přebírá velení babi a taťka. Při volnu doháníme s rok a půl starým Míšánkem důležité aktivity, jako je motorka, bábovičky a tak.

Kdybyste se někdy v životě musela rekvalifikovat, co byste si vybrala jako nové povolání? A proč?

Chtěla bych být sociální kurátorkou či tetou v dětském domově. Mám velké srdíčko a vždy jsem to cítila jako poslání, ne pouhou práci.

Kdy se o někom dá říct, že „udělal kariéru“?

Ve chvíli, kdy i neúspěšná zpěvačka ve stavu zamilovanosti ke slavnému producentovi se stává celebritou nebo politik bez patřičného titulu to „dotáhne“ až na post ministra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám