Hlavní obsah

Makléř obviněný ze ztrát Société Générale má novou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Bývalý bankovní makléř Jérôme Kerviel (31), který je obviněný z rekordních ztrát ve francouzské bance Société Générale, si našel novou práci ve francouzské softwarové společnosti LCA. Agentuře Reuters to řekl ředitel LCA David Feldman. Potvrdil tak zprávu z internetových stránek francouzského časopisu Le Point.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Société Générale se ze skandálu ještě nevzpamatovala, její bývalý zaměstnanec jej ale zdá se ustál bez problémů.

Článek

"Pracuje s námi zhruba dva týdny," řekl Feldman. Odmítl však poskytnout podrobnosti o Kervielově funkci v podniku, který má sídlo nedaleko Paříže. Mezi hlavní manažery LCA patří Jean-Raymond Lemaire, u kterého Kerviel po vypuknutí skandálu v Société Générale bydlel.

Kerviel byl obviněn, že svými nepovolenými operacemi připravil banku Société Générale o téměř pět miliard eur. V březnu byl sice propuštěn z vazby, ale nadále je vyšetřován kvůli porušení důvěry, zneužívání počítačové techniky a falšování dokumentů. Podmínky propuštění zahrnují přísná omezení pro jeho pohyb a styky, píše agentura Reuters.

Aféra je největší svého druhu ve Francii za poslední desetiletí. Société Générale, druhá největší banka v zemi, se kvůli ní stala objektem možného převzetí ze strany jiných bank. V České republice Société Générale vlastní Komerční banku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám