Hlavní obsah

Staňte se investičním bankéřem – bez rizika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte na to živit se jako investiční bankéř? Vyzkoušet si investování do akcií a ropy nebo drahých kovů můžete bez rizika ztráty vlastních peněz od dnešního dne na adrese www.investicka.cz. Možnost skupinového investování zavedli organizátoři díky poptávce z pardubické univerzity, která chtěla vyzkoušet investiční schopnosti svých studentů, uvedli na dnešní prezentaci zástupci firmy RM-Systém.

Článek

Tento osvědčený model pro skutečné investování bude letos sloužit i pro soupeření týmů. Každý účastník investuje přidělený obnos po dobu tří měsíců a nejúspěšnější vyhrává. Pro stanovení týmového pořadí se počítá průměrný výnos všech členů. Podmínky investiční hry přitom odpovídají reálné situaci na burzách, takže případné výnosy i ztráty by účastník měl i při investování skutečných prostředků.

"Jedním z hlavních cílů je samozřejmě vzdělávání. Při této hře se každý může blíže seznámit s fungováním kapitálových trhů a poznat, že vydělávat není vůbec nic jednoduchého," uvedl ředitel pro strategii a marketing RM-Systému Jiří Vodička.

Riziko žádné, ceny lákavé

Soutěží se o lákavé ceny, například v podobě zahraničního zájezdu nebo letenek, takže účastníci se snaží udělat pro úspěch maximum. V minulých letech se pořadatelům například stalo, že soutěžící souběžně podávali i obchodní pokyny na kapitálových trzích, aby ovlivnili tržní ceny a tím nasměrovali vývoj soutěžních produktů potřebným směrem.

Pořádání investičních soutěží pomáhá získat investičním firmám nové klienty a proto je velmi rozšířené. K organizátorům patří například firmy Atlantik finanční trhy, Xtrade, Patria. RM-Systém, jinak organizátor mimoburzovních obchodů s cennými papíry, eviduje během soutěžení nárůst počtu registrací zákazníků i ve stovkách procent.

Loňského ročníku soutěže se zúčastnilo asi 15 000 osob a letos pořadatelé očekávali ještě větší zájem. K organizátorům letošní soutěže dále patří servery ČeskéNoviny.cz, Finance.cz, Osobní finance a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám