Hlavní obsah

Hasiči dostali pod stromeček 40 nových stříkaček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hasiči dostali od státu obří vánoční dárek – 40 nových automobilových stříkaček. Slavnostní předání proběhlo v úterý 18. prosince za účasti premiéra Mirka Topolánka i ministra vnitra Ivana Langera na Hradčanském náměstí v Praze. Nové záchranářské technice osobně požehnal kardinál Miloslav Vlk.

Článek

Za přítomnosti předsedy vlády ČR Mirka Topolánka, ministra vnitra Ivana Langera a generálního ředitele HZS ČR genmjr. Miroslava Štěpána si Hasičský záchranný sbor ČR převzal celkem 40 cisternových automobilových stříkaček.

Nové záchranářské technice osobně požehnal jeho eminence kardinál Miloslav Vlk. „Tradice požehnání hasičské technice je stará jako hasiči samotní. Jsem rád, že jeho eminence kardinál Vlk osobně této nové technice požehnal a věřím, že bude dobře sloužit lidem,“ uvedl genmjr. Miroslav Štěpán.

„Jsem rád, že tu zde dnes mohu být mezi vámi. Zástupci Hasičského záchranného sboru pro mne reprezentují 4 základní hodnoty, kterých si velmi vážím - je to tradice, hrdost, profesionalita a pomoc. Chtěl bych vám poděkovat za to, že jste nositeli těchto hodnot a předat vám v podobě těchto nových cisternových automobilových stříkaček takový malý Vánoční dárek,“ uvedl na slavnostním předávání ministr vnitra Ivan Langer.

Tato akce slavnostně završila vůbec největší jednorázový nákup požární techniky v novodobé historii Hasičského záchranného sboru ČR. Nové cisternové automobilové stříkačky výrazně přispějí k modernizaci techniky jednotek požární ochrany. Projekt modernizace hasičské techniky bude permanentně pokračovat i v dalších letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám