Hlavní obsah

Největší týmová manažerská soutěž světa zná své vítěze

Novinky, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Brožíkově sále Staroměstské radnice byl za přítomnosti kamer České televize vyhlášen vítězný tým národního finále 6. edice soutěže GMC Euromanager. Stal se jím tým jménem "Specnaz" pod patronátem Skupiny ČEZ, který v soutěži dosáhl nejvyšší ceny akcie. Vítězný tým tvoří studenti VŠE, VŠFS a pracovník patronátní společnosti, kteří budou společně reprezentovat ČR na nadcházejícím mezinárodním finále v exotickém Macau.

Článek

Česká republika je jednou z 24 zemí světa, ve kterých  tato největší mezinárodní manažerská týmová soutěž na světě probíhá. Soutěž simuluje prostředí reálného trhu, na němž se soutěžní týmy pohybují a vytvářejí si vlastní konkurenční prostředí. Obchodují na trzích EU, NAFTA i přes internet - kritériem úspěšnosti je získat nejvyšší cenu za akcii.

Na dalších čelních příčkách národního finále se umístily tyto týmy: na 2. místě studentský  tým "Draci" z VŠE a UK sponzorovaný společností Microsoft. 3. místo obsadil "TopTeam" reprezentující společnost Siemens, složený ze zaměstnankyně této společnosti a studentů VŠE a UK. 

Vítězný tým byl odměněn bezplatným studiem MBA na Vysoké škole finanční a správní, MS Vista a MS Office 2007 od společnosti Microsoft, zapůjčením Škody Roomster od Škoda Auto a letenkami po Evropě dle vlastního výběru od společnosti Deloitte.

Koloběh soutěže tím ale zdaleka nekončí - vítězný tým bude reprezentovat ČR na mezinárodním finále v Macau, kde dostane příležitost změřit své manažerské schopnosti s týmy z dalších 23 zemí světa. Na mezinárodní klání odlétá český národní tým již 21. dubna 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám