Hlavní obsah

Je dobré zamilovat se do někoho z práce?

Novinky, stk, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokdo z lidí je natolik pevný v přesvědčení, že jeho věrnost partnerovi je neoblomná ,aby se nenechal ovlivnit pravidelným setkáváním s člověkem, o kterého by měl zájem. Obzvlášť v případě, kdy ona osoba shodou okolností není zadaná, vznikne snadno zamilovanost. Bez skrupulí pak vypukne vášnivá láska mezi ženatým mužem a bezstarostnou kolegyní z práce nebo mezi šéfem oddělení a novou sekretářkou, případně naopak.

Článek

Muž, ať už zadaný nebo ne, si dovede představit divoký sex s neznámou krásnou ženou, která s reálnou manželkou většinou nemá téměř nic společného. S ženou, která nemá starosti, bolesti v zádech, nebolí ji hlava a rozhodně netrpí nechutí k sexu. Ale i z takového vztahu může nakonec profitovat firma. Zamilovaní muži totiž chtějí před svou partnerkou podat větší výkon a žena zamilovaná do svého šéfa se snaží předvést své kvality v tom nejlepším světle.

Je mnoho takových párů, které spolu pracují i mnoho let, kdy šéf má fungující rodinu a sekretářka také, popřípadě zůstala bez rodiny. Ovšem za předpokladu, že jejich protějšky v manželství nic nevědí a oběma spolupracovníkům to stále vyhovuje. Ale i takový pár musí počítat s potížemi, především pomluvami, které zákonitě přicházejí velmi brzo. Nikdo neuvěří, že se zamilovaný/zamilovaná nesnaží ze svého vztahu k šéfovi/šéfce vytřískat protekci, postup nebo zvýšení platu.

Statistiky: přes 50 procent manželství vzniká přímo v zaměstnání

>> Trochu rozdílné je navázání vztahu mezi kolegy na stejné úrovni. Daný pár se musí rychle rozhodnout, zda o svém vztahu kolegům řekne nebo ne. Kolegové nebudou mít moc chuti dívat se na zamilovaný páreček, ať si své povinnosti plní třeba na 250 %. Závist a pomluvy jsou nesmrtelné a z práce se nakonec stane peklo. Nakonec celou věc bude řešit zaměstnavatel. Zamilované přesune každého do jiného oddělení, v horším případě pošle každého úplně jinam. Nejlépe na druhý konec republiky.

Zamilovaní ovšem mohou zvolit i variantu druhou, vyznačující se maximální opatrností. Svůj vztah budou tajit až do svatby. To jim pak možná i překvapený šéf a kolegové koupí k zásnubám kočárek a budou se tvářit, že to stejně bylo od začátku jasné.

Největší problém v navazování vztahů na pracovišti je v tom, že v dnešní době může být často pojmenováno jako sexuální obtěžování. A jsou země, kde jsou ženy i muži za vyznání lásky schopni hnát svůj protějšek k soudu. Ale i přes všechny tyto překážky se lásce na pracovištích daří.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám