Hlavní obsah

Při bombardování domů v Iráku zemřelo 47 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně 47 lidí bylo zabito při dvou amerických náletech u západoiráckého města Káim u syrských hranic. Americké síly tam údajně zaútočily na předpokládaný úkryt bojovníků al-Kajdá.

Článek

Nejasné a nepotvrzené jsou zatím informace o tom, zda se oběťmi amerického náletu stali jen teroristé, nebo i civilisté. Agentura DPA sdělila s odvoláním na lékaře, že zabito bylo nejméně 47 civilistů, mezi nimi řada žen, dětí a starých osob. Agentura AFP uvedla, že mrtvých je nejméně 56.

Podle sdělení mluvčí americké armády v Bagdádu byl při operaci zabit operační velitel organizace al-Kajdá identifikovaný jako abú Islám a blíže neurčený počet jeho spolubojovníků. Abú Islám je krycí jméno užívané několika známými islámskými ozbrojenci, poznamenal Reuters.

Na řadu staveb v Karabile a Hasbáji, které podle předpokladů sloužily jako útočiště údajného šéfa teroristické skupiny a jeho mužů, bylo shozeno osm bomb, upřesnil jiný armádní mluvčí.

Dodal, že údery Američané podnikli na základě četných informací od obyvatelstva o "přítomnosti velkého počtu teroristů z al-Kajdá,  kteří se shromáždili v opuštěném domě na severovýchodě města". Celkem vybombardovali tři domy. Kolem města Káim operuje armáda USA již od minulého víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám