Hlavní obsah

Dva američtí vojáci zemřeli v Bagdádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Výbuch granátu v pondělí pravděpodobně usmrtil dva americké vojáky nasazené v centru Bagdádu. Třetí muž byl zraněn. Tvrdí to alespoň očití svědci incidentu. Armáda Spojených států k případu zatím mlčí.

Článek

Podle iráckých civilistů k napadení tří vojáků došlo při průjezdu jejich vozidla pod jedním z mostů v centru tamější metropole. Neznámý útočník na ně z výšky shodil odjištěný granát, který následně vybuchl. Dva lidé údajně explozi nepřežili, jedna osoba byla převezena s těžkým zraněním do nemocnice. Americká armáda k incidentu stále mlčí.

Zpravodaj tiskové agentury Reuters tvrdí, že na místě neštěstí zůstaly ležet trosky z armádního vozidla, na silnici jsou viditelné i zasychající kaluže krve.

Za uplynulých 24 hodin zahynulo v Iráku nejméně 5 občanů USA.

Hon na Husajna pokračuje

Podle pozorovatelů událostí je dnešní útok další v řadě odvet vůči Američanům. Situaci v zemi navíc komplikuje pokračující hon na Saddáma Husajna, který se měl prý ukrývat v rodném Tikrítu. Jen během pondělí zahynulo při vzájemných střetech mezi Američany a ozbrojenými civilisty nejméně pět Iráčanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám