Hlavní obsah

V Bagdádu unesli šéfku humanitární organizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Bagdádu byla v úterý ráno unesena šéfka jedné z největších světových humanitárních organizací. Iráčanka Margareta Hasanová narozená v Británii tam řídila pobočku CARE International (CI). Charitě se v zemi věnovala více než deset let.

Foto: Sto zvířat
Článek

Spolupracovníci Hasanové odmítají poskytovat k únosu více informací. Uvedli, že tak činí s ohledem na bezpečnost své nadřízené.

"Chceme jen zůdraznit, že je Iráčanka a ne Britka. Žije zde mnoho let. Nechceme v tuto chvíli sdělovat o nic moc více. Mohlo by jí to uškodit," uvedla mluvčí CI. Dodala, že žena byla unesená na bagdádské ulici v půl osmé ráno.

CI zůstala v Iráku z humanitárních organizací jako jediná. Ostatní se stáhly po únosu dvou Italek v září. [celá zpráva]

Hasanová pobývala v Iráku přes 30 let. Na Blízký východ odešla za svým manželem - Iráčanem. Charitě se tam věnovala od začátku devadesátých let. Britské úřady se obávají, aby ji nestihl stejný osud jako inženýra Kennetha Bigleyho zavražděného na začátku října. [celá zpráva]

Care International je jednou z největších humanitárních nevládních organizací na světě. Pracuje ve více než 72 státech v Asii, Latinské Americe, Blízkém východu a ve východní Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

V Iráku uneseny dvě italské dobrovolnice

Skupina ozbrojenců v úterý odpoledne v centru iráckého Bagdádu unesla dvě mladé Italky, které pracují pro nevládní humanitární organizaci Most pro Bagdád....

Výběr článků

Načítám