Hlavní obsah

Londýnský deník dostal dopis od Husajna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

Panarabský deník vycházející v Londýně podle svého tvrzení obdržel ručně psaný dopis s podpisem Saddáma Husajna. Bývalý prezident v něm vyzývá Iráčany, aby se postavili na odpor armádě Spojených států, která svou invazí jeho diktátorský režim svrhla. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: JSDH Suchdol nad Lužnicí

Podobnými pouty byl muž spoután.

Článek

Poselství adresované iráckému lidu je datováno 28. dubna, tedy dnem Husajnových 66. narozenin, poznamenal Abdal Bari Atván, šéfredaktor listu Al-Kuds al-Arabí, který je známý podporou Saddámovi. O osudu samotného diktátora není v současnosti známo nic.

Atván obdržel dopis podepsaný Saddámem Husajnem faxem, a to z nezjištěného místa. Otištěn bude v dnešním vydání deníku.

Text poukazuje na zradu, která pomohla Američanům k vojenskému vítězství. Obsahuje dále výzvu, aby Iráčané nechali stranou neshody mezi sebou, a varování, že šéfové dosazení v Iráku Američany jim svobodu nepřinesou.

Al-Kuds al-Arabí v úterý zveřejnil dopis dosud neznámé Organizace iráckého odporu a osvobození, která v něm tvrdí, že Saddám Husajn je dosud naživu a přednese národu poselství v nejbližších třech dnech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám