Hlavní obsah

Britský tisk: Británie chce stáhnout vojáky z Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Velká Británie se snaží vypracovat novou strategii odchodu z Iráku, která by umožnila, aby britští vojáci byli doma již na Vánoce. Napsal to londýnský nedělník Mail on Sunday. Podle něj existují na britském ministerstvu obrany dokumenty, které se stažením vojáků do konce roku počítají.

Článek

Ministr obrany John Reid podle listu zpracoval pro premiéra Tonyho Blaira tajný návrh, který shrnuje, kolik britských vojáků by se mohlo vrátit domů do tří měsíců a kolik do konce roku. Ministerstvo obrany tvrdí, že dokument je pouze jednou z periodických aktualizací, která posuzuje možné scénáře situací, které mohou nastat.

"Dali jsme jasně najevo, že zůstaneme v Iráku tak dlouho, jak to bude nutné," zdůrazňuje ministr v prohlášení, z něhož nedělník cituje. Upozorňuje, že "k budoucí situaci britských sil v Iráku zatím nebylo přijato žádné rozhodnutí". Velká Británie má nyní v Iráku 8 500 vojáků.

Dokument také informuje, že také USA hledají způsob, jak snížit počet amerických vojáků z nynějších 135  tisíc na 66 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám