Hlavní obsah

Nejluxusnější televizory stojí statisíce korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ty nejlevnější televizory se dají v dnešní době pořídit už za pár tisíc korun. Pokud však toužíte po větší úhlopříčce, prvotřídním obrazu a prémiových funkcích, sáhnout do peněženky budete muset daleko hlouběji. Ty nejluxusnější televizory totiž stojí klidně i více než půl miliónu korun.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, jsou aktuálně v nabídce tuzemských obchodů více než dvě desítky televizorů s cenovkou převyšující 90 000 Kč.

V případě prémiových modelů od Sony a LG, které se pyšní obrazovkou s úhlopříčkou okolo dvou metrů, se cenovky blíží pomyslné hranici 200 000 Kč. V nabídkách jednotlivých obchodů lze nicméně dohledat i modely, které stojí více než půl miliónu korun.

„Nejdražší TV v naší nabídce jsou nyní 77" Sony Bravia KD-77A1, 77" Panasonic TX-77EZ1000E, nebo LG 77" LG SIGNATURE OLED77W7V. Všechny shodně za 549 990 Kč,“ uvedla na dotaz Novinek mluvčí Alzy Patricie Šedivá.

A podobné cenovky nalezneme také u dalších prodejců. „Naším nejdražším televizorem v nabídce je momentálně OLED TV Sony s úhlopříčkou 195 cm/77" za 549 tisíc Kč. Tato SMART TV disponuje 4k Ultra HD rozlišením i speciální zvukovou technologií pro maximální zážitek,“ prohlásil mluvčí Mallu Jan Řezáč.

Zájem o luxusní TV roste

Ten zároveň nastínil, že podobné televizory rozhodně nejsou žádnými skladovými ležáky. „Zájem zákazníků o luxusnější, a tedy i dražší modely, stále roste,“ doplnil Řezáč.

Lidé jsou si ochotni připlatit za prémiový televizor především s ohledem na použité technologie. „V segmentu luxusních televizí jeví zákazníci zájem převážně o modely s úhlopříčkou 190 cm a pokročilé obrazové technologie jako OLED nebo HDR,“ prohlásil Milan Duda, marketingový ředitel CZC.cz.

Právě obě zmiňované technologie nabízí lepší barevné podání a širší dynamický rozsah obrazu. A rozdíl je při porovnání s levnějšími televizory patrný na první pohled. Vyzdvihnout si u prémiových modelů zaslouží také technologie QLED, která nabízí stoprocentní objem barev. Podrobně jsme se jí věnovali v jednom z našich dřívějších článků.

Přednosti prémiových modelů vyzdvihují i další prodejci. „Nabízejí výrazně vyšší obrazovou kvalitu, exkluzivní design a v neposlední řadě také kvalitnější materiály,“ reagovala na dotaz Novinek Miroslava Smutná z elektrořetězce Okay.

„Vedle technologií OLED či QLED nabízejí luxusní televizory například i tzv. dvojitý tuner (TWIN tuner), tedy možnost jeden pořad nahrávat a druhý zároveň sledovat. Lákadlem mohou být i prohnuté obrazovky či chytré zapojení kabelů – tzv. neviditelný kabel, který neruší při instalaci TV na stěně,“ konstatoval Petr Jiras z tiskového oddělení Electro Worldu.

Používají je i ve filmových studiích

Sluší se podotknout, že prémiové modely nekončí pouze na zdech obývacích pokojů náročných uživatelů. Pořizují se také do společnostní a organizací, kde je kladen velký důraz na obrazovou kvalitu.

„Panasonic jakožto mnohaletý výrobce televizorů již několik let sází na prvotřídní technologii OLED. Dnešní OLED televizory Panasonic dokáží nejlépe zkombinovat vysoký výpočetní výkon nutný zejména pro 4K a HDR obraz, nejkvalitnější zobrazovací OLED panel poslední generace a líbivý design. Z toho všeho pak vyplývá nekompromisní kvalita výsledného obrazu, kterou si, kromě náročných diváků, oblíbili i hollywoodští tvůrci při práci ve filmových studiích,“ řekl Jakub Pešl, marketingový manažer společnosti Panasonic.

Níže naleznete výběr těch nejluxusnějších televizorů, které je možné aktuálně na pultech obchodů zakoupit:

Foto: archív výrobce

LG OLED65G6V

Foto: archív výrobce

Panasonic OLED TX-65EZ950

Foto: archív výrobce

Sony KD-77A1

Foto: archív výrobce

Samsung QE49Q7F

Foto: archív výrobce

NEC PD P703

Přehled úhlopříček televizorů

22" / 55 cm

28" / 71 cm

32" / 81 cm

40" / 101 cm

42" / 106 cm

48" / 121 cm

50" / 127 cm

55" / 139 cm

60" / 152 cm

65" / 165 cm

70" / 177 cm

75" / 190 cm

78" / 198 cm

88" / 224 cm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám