Hlavní obsah

Windows 8 bude možné zdarma testovat až do roku 2013

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila pro vývojáře ke stažení testovací verzi operačního systému Windows 8 minulý rok v září. Podle původních plánů novinku, kterou již od loňského podzimu šíří na internetu počítačoví piráti, bylo možné testovat zdarma až do března. Americký softwarový gigant testovací období prodloužil až do začátku příštího roku.

Článek

Životnost operačního systému Windows 8 Developer Preview byla původně naplánována do 11. března. Až do osmého dubna pak mohli vývojáři a partneři testovat osmičky určené pro servery, připomněl server windows8news.com.

Ještě před koncem loňského roku ale americký softwarový gigant uvolnil pro oba systémy aktualizaci KB2671501, kterou označuje za důležitou. Po jejím nainstalování se expirace osmiček prodlouží až do 15. ledna 2013.

Foto: Microsoft

Windows 8 budou mít zcela nové logo

Delší životnost Windows 8 se oficiálně týká pouze verze pro vývojáře a partnery, lze ale předpokládat, že až do ledna bude možné bezplatně zkoušet i testovací verzi Windows 8 pro širokou veřejnost. Ta by měla být uvolněna ke stažení ve středu 29. února a neměla by se výrazně lišit od finálního produktu.

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť.

Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám