Hlavní obsah

Windows 10 nebudou zdarma navždy. Microsoft ukončí bezplatný přechod

Novinky, mif

Společnost Microsoft vydala operační systém Windows 10 už loni v létě. Tehdy jej nabídla majitelům předchozích dvou verzí úplně zadarmo, čehož mohou využít i nyní. Možnost bezplatného přechodu však nebude navždy, americký softwarový gigant ji ukončí už za pár měsíců.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Na pultech obchodů se desítky objevily 29. července loňského roku. Pouhých deset dní stačilo tehdy na to, aby si je stáhlo více než 25 miliónů lidí. V současnosti už běží na více než 200 miliónech strojů. [celá zpráva]

Tak velký úspěch Microsoft zaznamenal především proto, že majitelům starších Windows novinku nabídnul jako bezplatnou aktualizaci. Jedinou podmínkou je nutnost provést upgrade do jednoho roku od uvedení desítek na trh.

Jen pro majitele sedmiček a osmiček

Na dotaz, zda nebude lhůta pro bezplatný upgrade na novější verzi prodloužena, odpověděli zástupci Microsoftu jasně. „Platí, co jsme oznámili minulé léto. Upgrade zdarma platí pro uživatele Windows 7 a Windows 8.1 po dobu jednoho roku od uvedení Windows 10 na trh,“ uvedla pro Novinky.cz Jana Vávrová z tiskového oddělení Microsoftu.

To jinými slovy znamená, že možnost přechodu zdarma je k dispozici jen do konce letošního července. Pak budou případní zájemci o přechod nuceni pořídit licenci za plnou cenu.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám