Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 10 přinese hromadu nových funkcí. Potěší i hráče

Novinky, ort

Už zkraje příštího roku by měla společnost Microsoft vydat velkou aktualizaci operačního systému Windows 10 zvanou Creators update. Ta by měla přinést hned několik zajímavých novinek. Na co se mohou majitelé desítek těšit?

Foto: archív výrobce

Aktualizace Creators update by měla vyjít zkraje příštího roku. K dispozici bude pro celou škálu zařízení.

Článek

Už z velké tiskové konference amerického softwarového gigantu, která se uskutečnila před dvěma týdny, je jasné, že Creators update bude cílit především na kreativce. Slovy zástupců Microsoftu: „Aktualizace umožní tvořit a sdílet zážitky s ostatními.“

Řeč je například o zcela přepracovaném malování, ve kterém bude možné snadno vytvářet trojrozměrné objekty. Microsoft se tak snaží v praxi najít uplatnění pro nejrůznější systémy pro virtuální realitu.

Turnaje a snadné streamování herních akcí

O čem se však doposud příliš nehovořilo, jsou nové funkce zacílené na hráče. Své zápolení s protivníky budou moci například uživatelé snadno streamovat na internet. Jednoduše by mělo být možné vytvářet turnaje, a to doslova na pár kliknutí.

Turnaje bude možné vytvářet prostřednictvím funkce Arena. V ní si uživatelé nastaví vlastní pravidla a určí, kdo přesně může hrát.

Sluší se připomenout, že podobné vychytávky nebudou určeny pouze pro stolní počítače s Windows 10. Stejný operační systém totiž využívá také televizní konzole Xbox One, která tedy logicky vylepšení dostane také.

To jinými slovy znamená, že změřit síly v turnajích spolu budou moci majitelé klasických počítačů i herních systémů určených k televizi – tedy zmiňovaného Xboxu.

Jediný systém pro všechna zařízení

Z řádků výše je patrný směr, kterým se vedení amerického softwarového gigantu vydalo již před nějakou dobou. Snaží se vytvořit uzavřený ekosystém, ve kterém budou uživatelé používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Microsoft jde však v této myšlence ještě dál – kromě počítačů, mobilů a tabletů se totiž zaměřuje také na nejrůznější herní zařízení.

„Vytváříme Windows pro každého z nás a umožňujeme lidem zažít výpočetní techniku novými způsoby," prohlásil k nové aktualizaci generální ředitel Microsoftu Satya Nadella.

Kdy přesně aktualizace Creators update vyjde, zatím není jasné, stát by se tak ale mělo zkraje příštího roku. Jisté je nicméně už to, že ji majitelé desítek budou moci stahovat zcela zdarma. Přesně tak to bylo i u první velké aktualizace zvané „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace), která vyšla letos v srpnu. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám