Hlavní obsah

Unikátní software promění iPhone v mobil pro seniory

Novinky, mif

Chytré telefony toho dnes již umějí opravdu hodně, ale nedokážou uspokojit všechny zákazníky. Především starší uživatelé si stěžují na titěrné písmo na dotykových obrazovkách a složité ovládání. Právě s těmito problémy by si měl poradit připravovaný software nazývaný Silverline Mobile od společnosti Newton Cirkus.

Ukázka softwaru Silverline Mobile

 
Článek

„Chceme na trhu vytvořit zcela novou kategorii. Silverline je projekt, který vytváří aplikace speciálně pro chytré telefony, aby je mohli používat i starší jedinci. Na vývoji programů jsme pracovali posledních 18 měsíců se seniory z různých koutů světa,“ uvedl Jason Aspes, jeden ze spoluzakladatelů projektu Silverline.

Foto: indiegogo.com

Aplikace pro seniory

Jak sám přiznává, obslužný software je zatím v plenkách. Díky serveru Indiegogo.com, který nápadití jedinci využívají k hledání drobných investorů pro svůj projekt, se však tvůrcům podařilo získat 54 000 dolarů, tedy více než milión korun. Masové produkci tak již nic nebrání v cestě.

Silverline Mobile je zatím kompatibilní výhradně s iPhony. Místo klasického uživatelského prostředí od Applu se zobrazuje velice přehledná a intuitivní nabídka. Ta se skládá z pěti základních sekcí.

Chytré fotoalbum i zdravotní asistent

Nabídka Discover ukrývá fotoaparát i chytré fotoalbum, které pořízené snímky zobrazuje na mapě. „Je to skvělý způsob, jak je možné zdokumentovat každý den a pak jej moci komukoliv ukázat. Samozřejmě nebude chybět ani možnost sdílet informace na internetu s přáteli a rodinou,“ konstatoval Aspes.

Foto: indiegogo.com

Aplikace pro seniory

Well Being funguje jako zdravotní asistent. Pomáhá dodržovat správnou životosprávu a zároveň připomíná, kdy si majitel telefonu má vzít léky. Inspire pak přináší přehled vybraných zpráv a příběhů, Connect zase telefonní seznam včetně velkých fotografií i velkých číslic. Prostřednictvím záložky Emergency pak senioři mohou jedním tlačítkem v případě potřeby přivolat záchranáře nebo policii.

Software Silverline Mobile plánuje společnost Newton Cirkus nabízet za 19 USD (380 Kč). Pokud senioři budou chtít novinku zakoupit společně s telefonem, cena by neměla přesáhnout tři tisíce korun. Tento balíček však bude obsahovat pouze použitý iPhone 3GS. Přesné datum, kdy bude Silverline Mobile uveden do prodeje, tvůrci zatím neprozradili.

Reklama

Výběr článků

Načítám