Hlavní obsah

Prohlížeč od Seznamu používá neuronové sítě pro srozumitelnější překlady

Společnost Seznam.cz vydala novou verzi svého Prohlížeče. Hlavním vylepšením prošel překladač webových stránek, který je založený na neuronových sítích. Díky tomu jsou automatické překlady stránek přirozenější a srozumitelnější.

Foto: Seznam.cz

Vylepšený překladač v Prohlížeči od Seznamu.

Článek

Celé webové stránky překládá Prohlížeč od Seznamu již od roku 2016. Celou cizojazyčnou stránku si lze jednoduše přeložit do češtiny, a to jedním kliknutím na ikonu v adresním řádku.

Doposud však byl využíván frázový překladač, který byl v době vzniku této funkce standardem. Nově je však překladač v Prohlížeči od Seznamu napojen na modernější technologii od brněnské firmy Lingea. Ve srovnání s frázovým překladačem jsou podle zástupců české internetové jedničky výstupy neuronového překladu výrazně kvalitnější a celý text působí velmi přirozeně.

Seznam Prohlížeč se na mobilech převlékl do černé. Šetří baterii

Software

Napodobuje činnost lidského mozku

„Rozdíl v kvalitě překladu zpracovaném současnými překladači využívající neuronové sítě napodobující činnost lidského mozku je proti dřívějším frázovým překladačům velmi výrazný. Dnešní verze je velmi kvalitním pomocníkem, který umožňuje plynule číst cizojazyčný text. Jsem proto velmi rád, že ho společnost Seznam.cz zpřístupní svým uživatelům,“ uvedl ke spolupráci Pavel Ševeček, výkonný ředitel společnosti Lingea.

„Díky technologickým inovátorům, jako je Lingea, si i v oblasti automatických překladů zvykáme na stále vyšší kvalitu, kterou chceme nabídnout i našim uživatelům. Proto jsme se rozhodli celostránkový překladač v Prohlížeči modernizovat a převést na neuronový,” prohlásil Adam Raška, produktový manažer služby Seznam.cz Prohlížeč.

Nově umí italsky

Jen za poslední rok podle něj překladač přeložil přes tři a půl milionu cizojazyčných webů. V drtivé většině případů šlo o překlady z angličtiny, lidé si takto nejčastěji převáděli do své mateřštiny stránky internetových obchodů.

Rozšířena byla také nabídka jazyků, ze kterých lze stránky překládat. K angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a ruštině přibyla nově italština.

Nová verze Prohlížeče je k dispozici nejen pro klasické počítače, ale také pro mobilní zařízení s operačními systémy Android a iOS. Stahovat Prohlížeč od Seznamu můžete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Prohlížeč od Seznamu se naučil nové kousky

Hned několik nových funkcí přináší podzimní aktualizace Seznam.cz prohlížeče. A to ve verzi pro klasické počítače, ale také pro chytré telefony a tablety. Při...

Výběr článků

Načítám