Hlavní obsah

Populární běžecká aplikace Nike Run Club v Číně skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Americká společnost Nike, která je největším výrobcem sportovního oblečení na světě, ukončí v Číně provoz své populární běžecké aplikace Nike Run Club. Oznámila to firma. Stala se tak další z řady amerických značek, které v poslední době omezují své aktivity na čínském trhu.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Nike Run Club

Článek

Společnost Nike o rozhodnutí prostřednictvím aplikace Nike Run Club informovala její čínské uživatele a poděkovala jim za podporu. "Díky za každý běh s námi," uvedla firma. "Se smutkem oznamujeme, že aplikace na vašem trhu od 8. července ukončí provoz," dodala.

Nezdůvodnila, proč se k tomuto kroku rozhodla. Mluvčí podniku nicméně sdělil agentuře Reuters, že firma v budoucnosti hodlá připravit pro čínské běžce "vylepšené a lokalizované řešení".

Dopady regulace. Čínští technologičtí giganti zruší letos desítky tisíc míst

Internet a PC

Pomocí aplikace Nike Run Club mohou uživatelé sledovat své běžecké výkony a vyzývat přátele k soutěžení. V Číně má aplikace více než osm milionů uživatelů.

Své služby v Číně v posledním roce omezila či přerušila řada amerických značek, včetně internetové společnosti Yahoo či internetové profesní sítě LinkedIn. Tento postup firmy zdůvodňují mimo jiné cenzurou či zpřísňujícími se regulačními předpisy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám