Hlavní obsah

Nová verze Firefoxu způsobuje uživatelům problémy s uloženými hesly

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový prohlížeč Firefox se dočkal nové aktualizace s pořadovým číslem 3.0.2. Nová verze trojkového Firefoxu však trpí závažnou chybou. Při instalaci aktualizace uživatelům uložená hesla zmizí, nebo nejsou funkční. Podle vývojářů společnosti Mozilla bude chyba opravena až ve verzi 3.0.3.

Foto: Novinky

Firefox 3.0.2

Článek

Problém s hesly zaznamenali uživatelé, kteří měli uložené nějaké heslo s diakritikou. To způsobilo nefunkčnost správce uložených hesel. V současné době doporučují vývojáři z Mozilly přejít zpět na verzi Firefoxu s číslem 3.0.1, u kterého se chyba nevyskytuje.

Po přeinstalování Firefoxu na starší verzi budou všechna hesla fungovat korektně. Uživatel se však přeinstalováním může vystavit bezpečnostním rizikům, která byla s novou verzí opravena.

Vývojáři Firefoxu již nyní o chybě vědí a dokonce pro ni mají opravu. Uživatelé si však budou muset počkat až na verzi 3.0.3, kde bude chyba s nefunkčními a chybějícími hesly opravena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám