Hlavní obsah

Mozilla vydala 13. generaci Firefoxu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dle plánu vydala společnost Mozilla v noci z úterý na středu novou verzi internetového prohlížeče Firefox. Proti 12. generaci přináší novinka nepatrně pozměněný vzhled a zároveň také nové funkcionality.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

„Asi nejviditelnější změnou bude vzhled nového panelu, který již nebude prázdný, ale bude obsahovat náhledy nejnavštěvovanějších webů. Změn se též dočkala výchozí stránka prohlížeče, kde jsou k dispozici odkazy pro rychlý přístup k nejpoužívanějším funkcím prohlížeče,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Podle něj přibyly v 13. verzi i některé funkcionality. Při problémech po startu se Firefox například dokáže automaticky přepnout do nouzového režimu. Nově je možné také obnovit prohlížeč do výchozího nastavení, aniž by uživatel přišel o záložky, hesla nebo historii navštívených webů.

Nový Firefox je určen pro Linux, Mac OS a samozřejmě i Windows. V případě poslední platformy jej však nebudou moci využívat majitelé starších počítačů, kteří používají Windows 2000 či Windows XP bez druhého servisního balíčku.

  • Stahovat Firefox 13 je možné ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám