Hlavní obsah

Miliardový obchod nedopadl. Microsoft platformu Discord nekoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Měl to být jeden z největších technologických obchodů letošního roku, společnost Microsoft chtěla koupit komunikační platformu Discord. Z miliardové akvizice ale nakonec nic nebude, protože oba podniky se nedohodly. Upozornila na to agentura Reuters.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Generální ředitel Microsoftu Satya Nadella

Článek

Zájem o Discord projevil americký softwarový gigant již minulý měsíc, tehdy za převzetí komunikační platformy nabízel deset miliard dolarů, což je více než 215,7 miliardy Kč. Ani tato úctyhodná suma ale nakonec majitele Discordu nepřesvědčila, aby komunikační platformu prodali.

Místo toho chtějí i nadále „rozvíjet své podnikání jako samostatná firma“. Zaměří se přitom na budování chatovací platformy a získávání peněz především ze své základny uživatelů. Nevyloučili podle všeho ani to, že by vstoupili na burzu.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Discord

Je nicméně nutné zdůraznit, že zástupci Microsoftu a Discordu se k celému obchodu oficiálně nevyjádřili. Agentura Reuters ale všechny informace získala od svých zdrojů přímo z dotčených firem.

Discord se proslavil především svou bezplatnou službou, která propojuje hráče na počítačích během jejich společných klání – komunikovat mohou hlasem, zprávami, ale také prostřednictvím videí.

Microsoft na nákupech, pokukuje po platformě Discord

Hry a herní systémy

V době pandemie ale lidé stále častěji Discord využívají ke komunikaci i bez hraní her, vznikly zde například studijní skupiny, taneční kurzy či čtenářské kluby. Aktuálně má tato komunikační platforma přes 140 milionů aktivních uživatelů.

I díky tomu Discord od investorů získal na konci loňského roku finanční injekci ve výši sto milionů dolarů. Mezi společnostmi, které do komunikační platformy investovaly, byly například Greenoaks Capital a Index Venture. Následně byl Discord oceněn na sedm miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám