Hlavní obsah

Microsoft prodal za čtyři dny čtyři milióny licencí Windows 8

Novinky, mif

Pouhé čtyři dny stačily společnosti Microsoft na to, aby prodala čtyři milióny licencí nového operačního systému Windows 8. Na vývojářské konferenci Build to uvedl šéf amerického softwarového giganta Steve Ballmer.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer

Článek

„Windows 8 dnes nabízí nejlepší příležitost pro vývoj softwaru,“ prohlásil podle serveru Tech Power Up Ballmer před zaplněným sálem více jak dvou tisíc vývojářů. Osmičky začal Microsoft oficiálně prodávat minulý týden v pátek.

Jedním z důvodů vysoké poptávky po novém operačním systému je jistě příznivá cena. Za novinku si prodejci účtují o polovinu nižší sumu, než za kterou se před dvěma roky začala prodávat nejvyšší edice staršího operačního systému Windows 7. Cen startují na hranici 2400 Kč. [celá zpráva]

Zvýhodněná cena pro majitele Windows

Ještě nižší cenu získají lidé, kteří již vlastní některou z posledních tří generací operačního systému Windows. Microsoft se tak snaží urychlit přechod lidí ze starších platforem, především uživatelů, kteří ještě využívají stará XPčka.

Foto: Microsoft

V takovýchto obalech se bude Windows 8 prodávat

„Chceme, aby bylo pro každého uživatele co nejjednodušší přejít na Windows 8. Proto hned, jak bude novinka dostupná, nabídneme pro majitele Windows XP, Vista a 7 upgrade na Windows 8 za zvýhodněnou cenu,“ konstatoval Brandon LeBlanc, který se v Microsoftu stará o desktopový operační systém.

Cena tohoto upgradu činí 29,99 EUR, tedy necelých 800 Kč. Využít zvýhodněnou nabídku bude možné až do konce ledna 2013.

Prodejní čísla tabletu Surface Microsoft neprozradil  

Řada lidí čekala, že Ballmer se na konferenci také pochlubí prodejními výsledky počítačového tabletu Surface. To se však nestalo a na dotaz listu Wall Street Journal šéf Microsoftu prohlásil, že data budou zveřejněna až na konci fiskálního čtvrtletí.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

„Čísla nejsou tak zajímavá, aby o nich bylo potřeba psát. Ale pokud zavoláte našim prodejcům, řeknou, že máme zaděláno na velmi dobrý začátek,“ konstatoval Ballmer.

Zároveň podotkl, že je poptávka po tabletech od Microsoftu tak vysoká, že má celá řada prodejců prázdné sklady. V rámci on-line předobjednávek se novinka vyprodala dokonce ještě před oficiálním zahájením prodeje.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám