Hlavní obsah

Microsoft nabídl zdarma ke stažení finální verzi Windows 8

Novinky, mif

Společnost Microsoft uvolnila již dříve ke stažení testovací verzi chystaného operačního systému Windows 8. Nyní je možné ze stránek amerického softwarového giganta stahovat také finální verzi "osmiček". Ta se již nijak neliší od produktu, který se začne koncem října prodávat v obchodech. Upozornil na to server TechCrunch.

Foto: Microsoft

Windows 8

Článek

Testovat finální verzi Windows 8 mohou lidé po nainstalování bezplatně 90 dní, pak se operační systém stane nefunkční. Dříve přitom bylo možné jednoduše dokoupit aktivační klíč a systém mohli uživatelé používat dál.

Jedním z důvodů, proč došlo k této změně, může být nová bezpečnostní politika Microsoftu. S "osmičkami totiž zástupci amerického softwarového giganta chtějí díky novému způsobu aktivace udělat přítrž nelegálnímu kopírování. [celá zpráva]

Stahovat finální verzi Windows 8, a to v 32 i 64bitové variantě, je možné z anglických stránek Microsoftu.

Windows 8 ve čtyřech verzích

Prodávat se budou edice Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 RT a Windows 8 Enterprise. První jmenovaná verze je určena pro základní použití a cílí především na domácí uživatele. Edici Enterprise naopak ocení firemní klientela. Původně se na internetu objevily spekulace, že "osmičky" budou nabízeny v osmi různých verzích.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Nový systém bude hned po uvedení na trh podporovat kromě tradičních procesorů od společností Intel a AMD také čipy ARM, které jsou díky své energetické nenáročnosti nejčastěji osazeny v tabletech. I díky tomu Microsoft začne nabízet vlastní tablet nazývaný Surface. [celá zpráva]

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázkuvylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám