Hlavní obsah

Microsoft bude k Windows 7 nabízet speciální legalizační balíčky

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft bude k nejnovějšímu operačnímu systému Windows 7 nabízet takzvané legalizační balíčky, stejně jako tomu bylo u Windows XP a Vista. Tyto speciální licence jsou určeny především pro uživatele, kteří zjistili, že používají nelegální operační systém od Microsoftu a chtějí tuto skutečnost nějakým způsobem řešit. Novinkám tuto informaci potvrdilo české zastoupení společnosti Microsoft.

Foto: mas, Novinky

Windows 7

Článek

"Smlouva Get Genuine Windows Agreement, která je určená pro firmy a organizace a umožňuje zlegalizovat pět a více počítačů, je k dispozici od prvního listopadu," řekl Novinkám Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft.

"Od konce února 2010 bude dostupná legalizační sada Get Genuine Kit na systém Windows 7, jež umožní legalizaci jednoho počítače a více. Zároveň je k dispozici Get Genuine Online Kit, který je dostupný pouze v on-line formě a umožňuje objednat tuto sadu po ověření pravosti systému," dodal Křovák s tím, že ověřit pravost operačního systému Windows je možné přímo na stránkách společnosti Microsoft.

Foto: mas, Novinky

Windows 7

Cenu legalizačních balíčků pro nejnovější operační systém Windows prozatím Microsoft neprozradil. Odvodit je ji však možné podle legalizačních sad, které redmondský softwarový gigant nabízí také u operačních systémů Windows XP a Vista.

Legalizační balíčky u starších Windows jsou prakticky stejně drahé jako takzvané OEM licence, které jsou určeny pro uživatele, jež zakoupí Windows společně s novým počítačem. Tyto licence jsou proti běžným krabicovým verzím nabízeny za skoro poloviční cenu.

Edice operačního systému Windows 7
Windows 7 Starter
Operační systém Windows 7 Starter je určen výhradně pro miniaturní netbooky, protože urychluje činnosti, které chcete provádět. Zajišťuje kratší čekání, méně klikání, ale i například méně potíží při připojování k sítím. Samostatně tato edice systému koupit nelze, můžete ji však zakoupit s novými netbooky s takzvanou OEM licencí.
Windows 7 Home Premium
Edice Windows 7 Home Premium je určena pro domácnosti. Běžným uživatelům by měla zjednodušit vytváření domácí sítě a sdílení všech oblíbených fotografií, videí a hudby. Můžete dokonce sledovat, pozastavovat, přetáčet a nahrávat pořady z televizoru. Oproti vyšší verzi Professional mu však chybí především pokročilejší funkce pro firmy, jako je například vzdálená správa počítače. Systém je nabízen v 32bitové i 64bitové variantě.
Windows 7 Professional
Verze operačního systému Windows 7 Professional je určena především pro firemní nasazení. Je v ní možné snadno obnovovat data pomocí automatického zálohování v síti. Mimo kancelář umožňuje bezpečnější připojení k firemním sítím pomocí funkce Připojení k doméně. Jednou z největších předností této edice je ale speciální doplněk Windows XP Mode, který pomáhá řešit případné problémy s kompatibilitou aplikací. Díky novému módu bude možné ve Windows 7 spouštět starší programy prostřednictvím vizualizovaných XPček. Na rozdíl od Vist, ve kterých byl použit nepříliš povedený režim kompatibility, by tak měly jít bez problémů spouštět i starší programy, aniž by uživatel musel shánět jejich novější verze. [celá zpráva]
Windows 7 Ultimate
Nejvýkonnější edicí operačního systému Windows 7 je verze Ultimate. Ta v podstatě kombinuje všechny funkce systémů Home Premium a Professional. Navíc nabízí vyšší zabezpečení díky možnosti zašifrovat data na pevném disku pomocí technologie BitLocker a BitLocker To Go. Pro domácí použití však plně postačí systém Home Premium, který je i výrazně levnější.

Přechod na Windows 7 má usnadnit speciální USB kabel

Společnost Belkin vyrobila nový USB kabel s názvem Easy Transfer Cable, který by měl lidem usnadnit přechod na Windows 7 ze starších operačních systémů od Microsoftu. Jedinou podmínkou je mít dva počítače, které jsou vybaveny USB portem.

Nový kabel Belkin Easy Transfer funguje velice jednoduše. Aniž byste museli jakkoliv konfigurovat počítačovou síť, stačí dva počítače mezi sebou propojit pomocí USB portů.

Přímo ve Windows poté nastavíte, že chcete přenést kompletní data a nastavení systému. Zkopírovat tak na druhý počítač můžete kontakty, programy, filmy, hudbu, ale i celé uživatelské účty.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám