Hlavní obsah

Přechod na nejnovější Windows 7 má usnadnit speciální USB kabel

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Belkin vyrobila nový USB kabel s názvem Easy Transfer Cable, který by měl lidem usnadnit přechod na Windows 7 ze starších operačních systémů od Microsoftu. Jedinou podmínkou je mít dva počítače, které jsou vybaveny USB portem. Upozornil na to zahraniční IT server Gizmag.

Foto: Novinky

USB kabel Belkin Easy Transfer for Windows 7

Článek

Nový kabel Belkin Easy Transfer funguje velice jednoduše. Aniž byste museli jakkoliv konfigurovat počítačovou síť, stačí dva počítače mezi sebou propojit pomocí USB portů.

Přímo ve Windows poté nastavíte, že chcete přenést kompletní data a nastavení systému. Zkopírovat tak na druhý počítač můžete kontakty, programy, filmy, hudbu, ale i celé uživatelské účty.  

Kabel je vám ale k ničemu, pokud chcete přejít na nejnovější Windows na jediném počítači. Problém také může nastat u starších operačních systémů od Microsoftu, kde byla podpora USB standardu velmi problematická.

Kabel není žádnou technologickou novinkou

Takzvaný USB laplinkový kabel, jaký nyní představil Belkin, není žádnou technologickou novinkou. Konkurenční společnost Kouwell představila jeho obdobu už v roce 2003.

Tehdy ale kabel neslavil příliš úspěch, protože jeho pořizovací cena byla podstatně vyšší, než pokud byste chtěli propojit dva počítače pomocí klasického ethernetového kabelu. 

Otázkou tedy je, jakou úspěšnost bude mít novinka od Belkinu, protože nastavení operačního systému a soubory ve Windows je možné jednoduše přenést i pomocí USB flash disku.

V běžném prodeji by se měl kabel Belkin Easy Transfer objevit nejprve v Americe za cenu okolo 600 Kč, a to hned při uvedení nejnovějších Windows 7. V Evropě se kabel začne prodávat až začátkem příštího roku. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám