Hlavní obsah

Kvůli chybě Windows 10 mohou uživatelé přijít o data. Opět

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další problém týkající se uživatelských dat v operačním systému Windows 10 bude muset řešit společnost Microsoft. Hned několik uživatelů si totiž na diskusních serverech Redditu stěžovalo, že přišli o uložené soubory. Chyba má podle prvních informací souviset s novou aktualizací desítek a archivy ve formátu ZIP.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Operační systém Windows 10 nabízí již delší dobu možnost rozbalovat ZIP archivy bez nutnosti instalace jakýchkoli dalších programů.

Podle desítek uživatelů Redditu se ale fungování této šikovné funkce po instalaci velké říjnové aktualizace změnilo. Pokud někdo rozbaluje archiv do složky, kde jsou stejně pojmenované soubory, dříve se aplikace zeptala, zda chce uživatel původní soubory nahradit novými, nebo zachovat.

Jenže tato velmi důležitá hláška na uživatele po instalaci updatu údajně v některých případech již nevyskakuje. Místo toho tento nástroj automaticky přemaže všechny soubory uložené ve složce. Uživatel tak může snadno přijít o rozdělanou práci, uložené fotografie, videa, ale například i hudbu.

Microsoft se k nově objevenému problému zatím nevyjádřil. V tuto chvíli tak není jasné, kdy bude zjednána náprava a jakého množství uživatelů se chyba týká.

Microsoft neřeší problémy poprvé

Není to nicméně poprvé, co musí americký softwarový gigant v souvislosti s velkou říjnovou aktualizací řešit problémy s uživatelskými daty. Zkraje října se ukázalo, že update při instalaci v některých případech maže nenávratně uživatelská data. Tento problém se nicméně již podařilo vyřešit. [celá zpráva]

Windows 10 October 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – například chytřejší kopírování souborů či lepší vyhledávání. Stejně tak páni inženýři v Microsoftu zapracovali na propojení PC s mobilem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám