Hlavní obsah

Co čeká Windows? Microsoft odkryje karty ve čtvrtek

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek úderem 17. hodiny středoevropského času odstartuje společnost Microsoft očekávanou tiskovou konferenci. Na ní se chystá americký softwarový gigant odkrýt karty ohledně „budoucnosti Windows“. Po letech bychom se tak měli dočkat nástupce aktuálně nejpopulárnějších desítek.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

„Připojte se k nám, ať můžete být svědky, co bude následovat,“ stojí v tajemné pozvánce. Jisté je nicméně to, že oznámení se má týkat právě operačního systému Windows. Na krátké videoukázce je totiž vidět ikonické okno s modrým pozadím, které je defaultně nastaveno jako pozadí ve Windows 10.

Novinky.cz budou slavnostní akci sledovat ve čtvrtek v on-line reportáži. Informace o všech klíčových novinkách tedy na našem webu naleznete v českém jazyce, a to včetně originálního streamu v angličtině.

Instalace unikla minulý týden

Že půjde o další verzi operační systému Windows, nasvědčuje také únik z minulého týdne, kdy začaly internetem kolovat instalační soubory novinky.

Nová verze Windows dostane zcela inovovaný design, který se interně označuje Sun Valley. Pro něj je typická světlemodrá barva, nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek.

Zcela nová je také nabídka Start, která se nyní nachází uprostřed hlavní lišty, podobně jako další zástupce aplikací – trochu svým vzhledem připomíná dock v macOS, což je operační systém počítačů Apple. Z uniklé instalace je také patrné, že nabídka Start přijde o dlaždice, které byly v osmičkách a desítkách dominantním poznávacím znamením. Nově už budou všude jen ikony.

Systém Windows 11 by měl být také o poznání svižnější než jeho předchůdce. Přestože hardwarové nároky zatím nejsou známy, na stejném železe jako desítky by měly být jedenáctky rychlejší.

Díky Windows 11 budou počítače rychlejší

Software

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám