Hlavní obsah

Chyby byly opraveny. Microsoft uvolnil velkou aktualizaci desítek pro všechny

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydání velké aktualizace operačního systému Windows 10 provázela na přelomu dubna a května řada problémů, konkrétně chyby, které se projevovaly pouze na určitých hardwarových konfiguracích. Proto balík vylepšení a nových funkcí uvolňoval americký softwarový gigant postupně. Nyní se však podařilo všechny chyby vychytat, a tak novinka míří ke všem uživatelům, kteří update ještě nemají nainstalovaný.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Už krátce po uvolnění updatu Microsoft oznámil, že jej bude uvolňovat postupně. Nejprve aktualizaci dostala zařízení testovaná partnery amerického softwarového gigantu, dále pak stroje, u nichž se vývojáři domnívali, že vše proběhne bezproblémově.

Důvod takto opatrného přístupu byl prostý. Ukázalo se totiž, že April update 2018 může na některých strojích způsobit problémy. Někteří uživatelé si stěžovali, že při používání internetového prohlížeče Chrome nebo při aktivování virtuální asistentky Cortany jim počítače zamrzají. [celá zpráva]

Automatické aktualizace

Všechny problémy jsou však již nyní podle zástupců amerického softwarového gigantu vychytány, a proto tzv. April update 2018 míří i na všechny ostatní sestavy. Během pár dnů tak bude nabídnut uživatelům prostřednictvím služby Windows Update.

Aktualizaci si nicméně mohou uživatelé stáhnout i sami rovnou, bez čekání. Stačí ze stránek Microsoftu stáhnout nástroj zvaný Pomocník s aktualizací Windows 10. Ten stáhne nejnovější verzi desítek okamžitě, pokud to systémové prostředky sestavy dovolí.

V našem dřívějším článku se dozvíte, jak na to. [celá zpráva]

Spíše drobná vylepšení

April update 2018 přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – platí to například u omylem zavřených dokumentů, které díky časové ose otevřete, kdykoli si budete přát.

Celkově jednotlivá dílčí vylepšení přispívají k lepší funkčnosti desítek a například i ke spolupráci napříč platformami, nejnovější verze Windows 10 totiž dokáže vcelku obstojně spolupracovat i s chytrými telefony a počítačovými tablety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám