Hlavní obsah

Apple kupuje aplikaci Texture nabízející přístup k časopisům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Americká technologická společnost Apple kupuje aplikaci Texture, která svým předplatitelům poskytuje přístup k obsahu dvou stovek časopisů. Akvizicí americký gigant udělal další krok v budování nabídky služeb s pravidelným výnosem tři měsíce poté, co ohlásil úmysl koupit aplikaci pro rozpoznávání hudby Shazam. Hodnota transakce zveřejněna nebyla, uvedl list Financial Times.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace Texture

Článek

Služba Texture je podporována šesti vydavatelskými domy včetně Condé Nast, Hearst a News Corp a v současné době je dostupná ve Spojených státech a Kanadě.

Služba, které se říká Netflix pro časopisy, byla založena v roce 2010. Za měsíční poplatek deseti dolarů (asi 207 Kč) nabízí neomezený přístup k více než 220 titulům včetně People, The New Yorker, Vanity Fair, National Geographic a Vogue.

Texture bude vycházet ze stávající aplikace Applu News, která byla spuštěna v roce 2015 a uživatele upozorňuje na materiály, jež ho zajímají.

Detaily celého obchodu zatím nebyly zveřejněny.

Apple chce koupit Shazam

Na konci loňského roku již společnost Apple oznámila své plány na koupi aplikace pro rozpoznávání hudby Shazam. Detaily akvizice zatím drží zástupci amerického počítačového gigantu pod pokličkou. Podle technologického serveru TechCrunch má nicméně celý obchod cenu 400 miliónů dolarů, tedy v přepočtu zhruba osm miliard korun.

Aplikace Shazam je pro uživatele nabízena zadarmo, dokáže prostřednictvím mikrofonu chytrého telefonu identifikovat hudbu hrající v okolí a uvést její přesný název. Nabídnut je v programu i odkaz na přehrání dané sklady on-line.

Americký počítačový gigant již dříve uvedl, že Shazam by byl vhodným doplňkem jeho služby Apple Music, která slouží ke streamování hudebních děl za měsíční úplatu. Aplikace by mohla uživatelům pomoci objevovat nové písničky.

Zájem Applu o Shazam nicméně může ještě zhatit Evropská komise, která nyní bude záměry amerického počítačového gigantu přezkoumávat. Na komisi se totiž obrátilo několik zemí s obavami, že by akvizice mohla mít negativní dopad na hospodářskou soutěž v Evropském hospodářském prostoru. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám