Hlavní obsah

Aplikaci eRouška už používá 1,5 milionu lidí

Na Silvestra byl překonán pomyslný milník 1,5 milionu instalací aplikace eRouška. Vyplývá to z informací Chytré karantény. Právě co nejvyšší počet uživatelů je klíčový proto, aby aplikace fungovala co nejlépe a pomáhala mírnit šíření koronaviru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Aplikace eRouška 2.0

Článek

Jen za středu přibylo 2564 nových instalací, díky čemuž se celkový počet uživatelů eRoušky vyhoupl na 1 501 255. Pozitivně testovaných, kteří anonymně varovali prostřednictvím aplikace ostatní, je 44 070. Ti rozeslali ostatním již 202 653 upozornění na riziková setkání.

Aplikace eRouška rozeslala již přes 200 000 upozornění na riziková setkání

Software

Aplikace dovede uživatele upozornit, zda se dostal do kontaktu s nakaženým. Zohlednit přitom dovede hygieniky doporučená pravidla – tedy zda byl dotyčný v kontaktu s nemocným na vzdálenost dvou metrů po dobu delší než 15 minut.

V praxi to funguje zcela jednoduše. Aplikace eRouška 2.0 běží na pozadí chytrého telefonu a prostřednictvím technologie Bluetooth skenuje zařízení v dosahu, která mají také nainstalovanou aplikaci eRouška 2.0.

Foto: Novinky

Aplikace eRouška 2.0

Všechny takové kontakty jsou v aplikaci anonymně uchovávány několik dní. Data jsou skutečně anonymní, aplikace nezná polohu uživatele, informace určuje pouze na základě Bluetooth LE a Apple/Google protokolu pro rozpoznávání blízkosti.

Pokud se někdo nakazí koronavirem a používá eRoušku 2.0, hygiena mu zašle unikátní kód. Dotyčný ho zadá do aplikace a odešle varování všem lidem, kteří s ním přišli do rizikového kontaktu.

Aplikaci nicméně musí používat co nejvíce uživatelů, aby systém fungoval co nejspolehlivěji.

Stahovat aplikaci eRouška 2.0 můžete prostřednictvím následujících odkazů:

Foto: Novinky

Aplikace eRouška 2.0

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám