Hlavní obsah

Nepříjemná chyba deaktivovala Windows 10

Novinky, mif

Po problémech s mazáním uživatelských dat musí Microsoft řešit další nepříjemnou chybu ve Windows 10. Kvůli ní se některým uživatelům stává, že je omylem deaktivována jejich legálně pořízená licence desítek. Kvůli tomu je pak možné systém používat pouze v omezeném režimu.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Na chybu upozornila Microsoft podle serveru Tom's Hardware komunita vývojářů, načež americký softwarový gigant bezprostředně přislíbil sjednání nápravy.

Nakonec se ukázalo, že chybu neobsahoval přímo operační systém Windows 10, ale aktivační servery Microsoftu, byť z pohledu uživatele to mohlo vypadat, že problém se týká přímo jejich pracovních stanic. Vyřešit situaci se podařilo už po pár hodinách.

Americký softwarový gigant navíc upozornil, že se chyba projevovala jen u „omezeného množství uživatelů“.

Problém s daty

V minulých týdnech musel Microsoft řešit také problémy týkající se velké říjnové aktualizace Windows 10. Zkraje října se ukázalo, že update při instalaci v některých případech maže nenávratně uživatelská data. Tento problém se nicméně již podařilo vyřešit. [celá zpráva]

Krátce poté se ukázalo, že problém s daty se týká také předinstalovaného programu pro práci se ZIP archivy. Tento nástroj se při rozbalování nezeptá uživatele na to, co má dělat s duplicitními daty a stejné soubory už jednou uložené v konkrétní složce se přemažou.

Uživatel tak může snadno přijít o rozdělanou práci, uložené fotografie, videa, ale například i hudbu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám