Hlavní obsah

Skype Classic definitivně skončil. Volat s ním už není možné

Novinky, mif

Společnost Microsoft definitivně odstřihla komunikační program Skype Classic, od čtvrtka není možné jeho prostřednictvím telefonovat ani posílat zprávy. Uživatelé nicméně mohou využít novější verzi aplikace.

Foto: archív tvůrců

Skype Classic

Článek

Ukončení Skypu Classic bylo plánováno několik měsíců, jak koneckonců Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Celá řada uživatelů jej však navzdory tomu používala a nechtěla na novější verzi přejít. Ta totiž přináší kromě atraktivnějšího vzhledu také řadu nových funkcionalit, které jsou však spíše k neprospěchu. Nová aplikace například nedovoluje zobrazit text ve více oknech, neumí pracovat s více účty najednou, automaticky přepisuje text na smajlíky, a to i v případech, kdy uživatelé o to nestojí, či například neumožňuje přizpůsobit zvuková upozornění.

Foto: archív tvůrců

Nová verze Skypu

Nakonec se ale s příchodem listopadu rozhodl Microsoft definitivně Skype Classic od svých serverů odstřihnout. Pokud lidé tedy chtějí službu i nadále používat, nezbývá jim než přejít na novější verzi.

Microsoft koupil Skype v roce 2011. Za akvizici tohoto komunikačního nástroje zaplatil americký softwarový gigant 8,5 miliardy dolarů. Přitom ještě tři roky předtím bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám