Hlavní obsah

Skype Classic přestane fungovat, Microsoft jej zcela vypne

Novinky, mif

Na pozoru by se měli mít uživatelé populárního komunikačního programu Skype. Původní verzi s přídomkem Classic totiž americká společnost Microsoft příští týden vypne, fungovat již bude pouze novější varianta, která je však do určité míry omezená.

Foto: archív tvůrců

Nová verze Skypu

Článek

Ukončení podpory pro Skype Classic oznámili zástupci Microsoftu již v červenci. Od té doby jsou také uživatelé pravidelně vyzýváni, aby přešli na novější verzi programu.

Foto: archív tvůrců

Skype Classic

Celá řada lidí to však odkládala, jak jen mohla. Nový Skype totiž přináší kromě atraktivnějšího vzhledu také řadu nových funkcionalit, které jsou však spíše k neprospěchu. Nová aplikace například nedovoluje zobrazit text ve více oknech, neumí pracovat s více účty najednou, automaticky přepisuje text na smajlíky, a to i v případech, kdy uživatelé o to nestojí, či například neumožňuje přizpůsobit zvuková upozornění.

Od prvního listopadu se však uživatelé se všemi změnami – těmi k lepšímu, i těmi k horšímu – budou muset smířit. Starý Skype Classic totiž přestane zcela fungovat. Jedinou další možností je používat k telefonování a posílání zpráv přes internet nějaký konkurenční program.

Aktualizovat na novější verzi

Uživatelé, kteří tedy chtějí Skype i nadále používat, by měli ještě během tohoto měsíce přejít na novější verzi, kterou je možné stáhnout přímo ze stránek amerického počítačového gigantu.

Microsoft koupil Skype v roce 2011. Za akvizici tohoto komunikačního nástroje zaplatil americký softwarový gigant 8,5 miliardy dolarů. Přitom ještě tři roky předtím bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám