Hlavní obsah

Edge se naučil nové kousky, dbá na vyšší bezpečnost

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft minulý týden vydala velkou aktualizaci operačního systému Windows 10 nazvanou April update 2018. Ta přináší do desítek řadu nových funkcí a vylepšení. Některé novinky se týkají také webového prohlížeče Edge, který je nedílnou součástí systému od Microsoftu.

Foto: Novinky

Webový prohlížeč Edge

Článek

V první řadě se tvůrci při návrhu změn snažili myslet na vyšší bezpečnost. Edge tak nově nabízí funkci zvanou Application Guard, která je přímým doplněním anonymního prohlížení InPrivate.

Ve srovnání s ním otevře Application Guard virtualizované okno prohlížeče, skrze které se skutečně do počítače nedostane ani bajt škodlivého kódu. Vhodné je to ve chvílích, kdy například chcete otestovat, zda je nějaká stránka skutečně bezpečná.

Není žádným tajemstvím, že Application Guard nabízely již dříve podnikové licence desítek, nově však tato funkce přichází také na další verze systému.

Vyšší uživatelský komfort

Nejen se zabezpečením Application Guard souvisí vylepšení týkající se internetového prohlížeče Edge. Přibyly také kosmetické vychytávky, které zvyšují uživatelský komfort.

Například jednotlivá otevřená okna a záložky mají nově ikonu pro ztlumení. Pokud tedy z více oken začne nějaké zvesela vyhrávat, okamžitě víte, o které jde, a můžete jej jedním kliknutím vypnout.

Edge, postavený na jádře s pořadovým číslem 42, také lépe spolupracuje se standardem HTML5, dokáže tedy rychleji načítat videa a jednotlivé ovládací prvky přehrávačů. Stejně tak byla vylepšena možnost tisku stránek či podpora pro nejrůznější doplňky. Tvůrci také zdůraznili, že Edge nyní nabízí vylepšené nástroje pro webové vývojáře.

Vylepšení ve Windows 10

April update 2018 přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – platí to například u omylem zavřených dokumentů, které díky časové ose otevřete, kdykoli si budete přát.

Celkově jednotlivá dílčí vylepšení přispívají k lepší funkčnosti desítek a například i spolupráci napříč platformami, nejnovější verze Windows 10 totiž dokáže vcelku obstojně spolupracovat i s chytrými telefony a počítačovými tablety.

Velkou aktualizaci operačního systému Windows 10 je možné stahovat prostřednictvím služby Windows Update. Pokud balík vylepšení a nových funkcí nenabídne, mohou jej uživatelé stáhnout manuálně. V našem dřívějším článku se dozvíte, jak na to. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám