Hlavní obsah

Virtuální asistentku Siri používá aktivně přes 500 miliónů lidí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se pochlubila, že její virtuální asistentku Siri využívá aktivně více než 500 miliónů lidí. Tato umělá inteligence je nedílnou součástí operačních systémů od Applu, které využívají chytré telefony, tablety, ale například i klasické počítače.

Asistentka Siri v akciVideo: Apple

 
Článek

„Siri využívá nyní aktivně více než půl miliardy přístrojů. Naše virtuální asistentka se chlubí hlubokými znalostmi hudby a rozumí vašim preferencím a chutím,“ uvedl americký počítačový gigant v prohlášení.

Siri se objevila v roce 2011 s iPhonem 4S. Tehdy jí bylo možné jednoduše nadiktovat vzkaz nebo se jí zeptat na aktuální dopravní informace. A to vše pouze hlasovými povely.

Původně Siri nabízela pouze ženský hlas, společně s operačním systémem iOS 7 však přibyla také mužská varianta.

V současnosti dokáže Siri ovládat různé funkce jablečných zařízení. Hlasem je tak možné nastavit budík nebo například regulovat podsvícení displeje.

Postupně se však virtuální asistentka rozšířila i na další platformy, které Apple nabízí. Konkrétně je Siri nedílnou součástí operačních systémů iOS, watchOS, macOS a tvOS.

Siri dokázala původně s uživateli komunikovat anglicky, německy a francouzsky. V minulých letech však byla přidána také ruština, dánština, holandština, portugalština, švédština, thajština či turečtina. Čeština bohužel mezi nabízenými jazyky chybí.

Virtuální asistenty nabízí i celá řada dalších technologických společností, například Microsoft, Google či Amazon. Počty uživatelů jsou ale u nich citelně nižší, pohybují se mezi 100 a 200 milióny uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám