Hlavní obsah

Cisco koupí za miliardy BroadSoft, expanduje do světa komunikačního softwaru

Největší světový výrobce vybavení pro komunikační sítě Cisco Systems koupí za 1,9 miliardy USD (41,5 miliardy Kč) softwarovou společnost BroadSoft. Akvizicí rozšíří své aktivity ze stagnujících oblastí, jako jsou přepínače a směrovače, do oblasti komunikačního softwaru.

Foto: repro broadsoft.com

Internetové stránky společnosti BroadSoft

Článek

Cisco zaplatí za jednu akcii 55 dolarů, což ve srovnání s páteční závěrečnou cenou akcií představuje prémii dvě procenta. Konečná cena zahrnuje i dluh BroadSoftu. Dohoda by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku.

BroadSoft se specializuje na software, který používají provozovatelé velkých kabelových a telekomunikačních sítí. Poskytuje software a služby, které umožňují provozovatelům pevných a mobilních sítí a kabelových služeb nabízet firmám takzvanou sjednocenou komunikaci. Své produkty prodala v minulosti velkým telekomunikačním firmám jako je Verizon Communications a AT, které pak software prodávají svým firemním zákazníkům.

Převzetí společnosti BroadSoft je pro Cisco druhou velkou akvizicí v letošním roce. V březnu firma za 3,7 miliardy USD (81 miliard Kč) koupila výrobce podnikového softwaru AppDynamics.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám