Hlavní obsah

Nokia má eso v rukávu. Na konkurenci chce vyzrát pomocí aktualizací

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia se minulý měsíc pochlubila hned třemi novými smartphony, se kterými se bude snažit v průběhu nadcházejících měsíců zaujmout zákazníky. Jedním z největších lákadel má být přitom uživatelská podpora – přístroje by totiž měly dostávat aktualizace každý měsíc.

Nokia 6Video: archív výrobce

 
Článek

Bezpečnost smartphonů je často podceňovaná. A to se bohužel nebavíme pouze o majitelích těchto přístrojů, ale také o některých výrobcích, kteří produkují přístroje vybavené operačním systémem Android.

Celá řada podniků totiž zanedbává aktualizace svých přístrojů. V praxi se tak velmi často sice podaří v Androidu zachytit nějakou bezpečnostní trhlinu ještě dříve, než ji začnou zneužívat kyberzločinci, ale výrobci na to již nedokážou dostatečně rychle zareagovat.

Bezpečnost na prvním místě

Jinými slovy bezpečnostní opravy a aktualizace jsou mezi uživatele distribuovány v některých případech klidně i s několikaměsíčním zpožděním. Najdou se samozřejmě výjimky, ale není jich rozhodně mnoho.

Právě tento zažitý trend však plánuje změnit společnost HMD Global, která je zodpovědná za výrobu nové generace smartphonů Nokia. Zástupci podniku se nechali slyšet, že bezpečnostní updaty budou vydávány pravidelně každý měsíc.

Díky tomu by měli být uživatelé lépe chráněni proti útokům počítačových pirátů, než je tomu u řady konkurentů. Smartphony Nokia tak budou mít minimálně v otázce bezpečnosti navrch. Otázkou také zůstává, zda tento krok nepošťouchne i další výrobce, aby se snažili své zákazníky lépe chránit.

Tři nové smartphony

Nokia bude nejprve lákat v Evropě na tři nové smartphony. „Ty nastavují celé produktové řadě novou úroveň designu, kvality a uživatelského komfortu. Netrpělivě očekávané portfolio bylo rozšířeno o tři nové telefony v čele s novou Nokií 6. Ta nabízí výkon, nejnovější multimediální technologie a prémiový robustní design,“ pochlubili se již dříve zástupci výrobce.

Právě šestka bude tvořit vrchol nabídky. Lákat bude na 5,5palcový displej s Full HD rozlišením a unibody konstrukci, která je vyrobena z monolitu slitiny hliníku a hořčíku. Telefon je navíc vybaven duálními reproduktory s chytrým audio zesilovačem a certifikovanou podporou Dolby Atmos.

Nokia 5Video: Archiv výrobce

Vrcholné provedení bude pracovat pod operačním systémem Android, stejně jako zbylé dvě novinky – Nokia 5 a 3. Ty vycházejí designově z šestky, budou však menší. Pětka nabídne 5,2palcový displej a trojka pak pětipalcový.

Lákadlem nových smartphonů mají být i ceny. Nokia 6 se bude na evropském trhu nabízet za 229 eur (5800 Kč), model pět za 189 eur (4800 Kč) a trojka za 139 eur (3500 Kč). Kdy budou přístroje k dostání, však zatím není jasné.

Nokia 3 Video: Archiv výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám