Hlavní obsah

Někteří uživatelé si na velkou aktualizaci Windows 10 počkají až do listopadu

Novinky, chm

Společnost Microsoft sice vydala velkou aktualizaci operačního systému Windows 10 už zkraje srpna, někteří uživatelé ji ale formou automatických updatů stále ještě neobdrželi. Americký softwarový gigant se totiž bojí možných komplikací, a proto ji distribuuje velmi obezřetně.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru Thurrott si někteří uživatelé počkají na aktualizaci až do listopadu. Tak dlouho nenechává Microsoft své zákazníky čekat náhodou. Bojí se totiž podle všeho možných komplikací s instalacemi na neověřeném hardwaru.

Připomeňme například, že v minulosti se objevil problém, kdy desítky po instalaci velké aktualizace, která se mimochodem jmenuje „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace), některým uživatelům zamrzaly. [celá zpráva]

Nejprve ověřené konfigurace

Microsoft tak aktualizaci distribuuje nejdříve na stroje, jejichž konfigurace již testy prošla. Postupně jsou pak aktualizace nabízeny i na sestavách, které obsahují nějaký neotestovaný hardwarový díl.

Americký softwarový gigant se tak snadno vyvaruje situaci, kdy by většímu množství uživatelů přestaly naráz fungovat po aktualizaci jejich přístroje. Podobná situace totiž není vůbec nepravděpodobná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Stejné problémy totiž tento týden musela řešit společnost Apple při vydání iOS 10. [celá zpráva]

Pokud uživatelé na přidělení automatické aktualizace nechtějí čekat, můžou proces instalace spustit manuálně. Stačí o update požádat na webu Microsoftu.

Anniversary Update přináší do desítek celou řadu vylepšení. Jejich přehled naleznete v našem dřívějším článku.  [celá zpráva]

Nejúspěšnější systém

Desítky jsou bezesporu nejúspěšnějším operačním systémem v celé historii Microsoftu. V současnosti běží na více než 350 miliónech zařízení.

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Běží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám