Hlavní obsah

Špičkový notebook od Applu zamrzává. Vyřešit to má aktualizace

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnosti se zamrzáním operačního systému na MacBooku Pro museli řešit v minulých měsících jeho majitelé. Přestože tento notebook patří k tomu nejlepšímu a nejvýkonnějšímu, co je možné s logem nakousnutého jablka zakoupit, stroj se zasekl i při přehrávání obyčejného videa na internetu. Apple však nyní problém vyřešil.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro se 13palcovým displejem.

Článek

Zástupci amerického softwarového gigantu nejprve na nářky uživatelů nereagovali. Ještě před dvěma měsíci tedy nebylo jasné, co zamrzání stroje v ceně několika desítek tisíc způsobuje.

Jisté bylo tehdy pouze to, že problém se týkal pouze 13palcových MacBooků Pro s Retina displejem. To bylo vcelku zarážející, stejně výkonný notebook s 15palcovým monitorem od Applu takové problémy neměl.

Nakonec se ukázalo, že zasekávání špičkového notebooku způsoboval přehrávač Adobe Flash Player v kombinaci s konkrétní verzí operačního systému OS X. Přestože Apple aktualizaci řešící tento problém vydal již před několika týdny, oficiálně vyřešení problému potvrdil teprve až na konci minulého týdne.

Pokud tedy uživatelé mají na 13palcovém MacBooku Pro stále problém se zamrzáváním, měli by stáhnout nejnovější aktualizace. Jak upozornil server Next Power Up, podle ohlasů totiž problém skutečně vyřeší.

Zamrzal i nejvýkonnější iPad

Podobné problémy přitom americký počítačový gigant neřeší historicky poprvé. Už na konci minulého roku se ukázalo, že zamrzává také nejvýkonnější jablečný tablet – iPad Pro.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Apple iPad Pro

Uživatelé na diskusních fórech si tehdy stěžovali, že iPad Pro nejčastěji zamrzává ve chvíli, kdy zůstane v nabíječce i poté, co je baterie nabita na 100 %. Tablet se jednoduše zasekne a opět zprovoznit jej je možné pouze tak, že jej uživatel manuálně restartuje.

Applu se nakonec podařilo problém vyřešit také pomocí aktualizace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám