Hlavní obsah

Počítače se kvůli chybě vypínaly pomaleji. Aktualizace to opraví

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří uživatelé si toho patrně ani nevšimli, ale počítače s Windows 10 mohly mít v minulých týdnech problémy s pomalým vypínáním. Mohla za to jedna z chyb tohoto operačního systému. Microsoft nyní vydal aktualizaci, jež problém řeší.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Aktualizace vyšla společně s pravidelným balíkem oprav, který americký softwarový gigant vypouští do světa vždy druhé úterý v měsíci.

Chybu způsobovaly služby běžící na pozadí. Právě kvůli nim se stroje s nainstalovanými desítkami vypínaly pomaleji. Po instalaci by se rychlost vypínání v závislosti na konkrétním stroji měla zrychlit o několik jednotek až desítek sekund.

Vylepšení se dočkaly webové prohlížeče

Oprav je k dispozici samozřejmě daleko více. Žádná nicméně není označená jako kritická. To jinými slovy znamená, že ji počítačoví piráti nemohou zneužít k propašování škodlivých kódů do cizích počítačů.

Zástupci amerického softwarového gigantu se nicméně na svých internetových stránkách pochlubili, že jedna z dalších aktualizací zvyšuje spolehlivost webových prohlížečů Internet Explorer 11 a Edge. Další zase vylepšuje stabilitu bezdrátových adaptérů wi-fi a bluetooth.

Všechny opravy a vylepšení, jež vyšly s pravidelnou várkou aktualizací, je možné stahovat prostřednictvím služby Windows Update.

Velký balík oprav a vylepšení

Vývojáři Microsoftu v současnosti pracují na velkém balíku oprav a vylepšení, díky kterému se desítky naučí úplně nové kousky. Příchod aktualizace se očekával již několik týdnů. Oficiálně jej ale lidé z Microsoftu potvrdili až nyní – na vývojářské konferenci Build 2016, která se konala na konci března v americkém San Francisku. [celá zpráva]

Balík oprav a vylepšení se jmenuje „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace) a mělo by jít o obdobu klasického service packu, který americký softwarový gigant bezplatně nabízel i pro starší generace operačního systému Windows.

Podle slůvka „výroční“ se dá usuzovat, že update bude do světa vypuštěn na konci července. Právě tehdy se totiž desítky objevily na pultech obchodů. Zástupci Microsoftu nicméně přesné datum ještě nepotvrdili.

Reklama

Výběr článků

Načítám