Hlavní obsah

Zájem o Windows 10 neutichá, běží už na 120 miliónech zařízení

Novinky, ort

Na začátku minulého měsíce běžel operační systém Windows 10 na 110 miliónech zařízení. Tehdy se mohlo zdát, že zájem o desítky bude velmi rychle opadat, jenže během října přibylo více než deset miliónů dalších instalací. Upozornil na to server Neowin.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

 
Článek

Aktuálně tak novinka od amerického softwarového gigantu běží už na 120 miliónech strojů. Microsoft se tak pomalu přibližuje ke svému plánu, aby do dvou let běžely Windows 10 na miliardě zařízení.

Kromě počítačů a notebooků jsou v tomto čísle započítány také tablety, zábavní televizní systémy a v neposlední řadě také chytré telefony. Právě poslední zmiňovaná kategorie by měla americkému softwarovému gigantu ještě více pomoci v získání co největšího podílu na trhu.

Už v prosinci se totiž na pultech obchodů ukážou nové smartphony řady Lumia, které pocházejí přímo z dílen Microsoftu. Vlastní mobily s desítkami chystají také další výrobci – například společnost Acer. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 950 a 950 XLVideo: Microsoft Lumia

Foto: archív výrobce

Acer Jade Primo

S desítkami slaví jejich tvůrci úspěch také proto, že je nabízejí většině uživatelů zadarmo jako aktualizaci. Nárok na bezplatný upgrade mají lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. Na desítky zároveň budou moci přejít majitelé chytrých telefonů, které jsou vybaveny operačním systémem Windows 8.1.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Anketa

Používáte počítač s Windows 10?
Ano, už jsem jej tak koupil.
0,5 %
Ano, aktualizoval jsem systém.
50,8 %
Ne, používám starší verzi Windows.
43,6 %
Ne, používám konkurenční řešení.
5,1 %
Celkem hlasovalo 573 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám