Hlavní obsah

Mozilla pracuje na novém Firefoxu pro počítačové tablety

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciálně pro počítačové tablety vyvíjí společnost Mozilla nový webový prohlížeč, který bude stavět na základech Firefoxu. Od klasické mobilní verze pro chytré telefony prý bude novinka zcela odlišná. Upozornil na to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Článek

Podle Cvrčka pracují vývojáři na Firefoxu pro tablety již delší dobu. „Nepředstavujte si pod tím jinou barvu ikonek, jednoduše mají tablety svá specifika, takže se pro ně připravilo upravené grafické rozhraní. To se již pomalu začíná objevovat ve vývojové verzi,“ uvedl.

Prohlížeč s logem ohnivé lišky bude k dispozici výhradně na tabletech s Androidem, verzi pro iPad prý Mozilla neplánuje. „Jsou zde bohužel licenční omezení ze strany Apple, které to znemožňují,“ konstatoval Cvrček.

Kdy přesně bude finální verze Firefoxu pro tablety k dispozici, zatím není známo. Jisté však je, že stejně jako u ostatních verzí prohlížeče nabídne i novinku Mozilla uživatelům zcela zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám