Hlavní obsah

Spráce.cz je prvním pracovním portálem, který využívá chytrou funkci připnutí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovní portál Spráce.cz, který provozuje jednička na českém internetu Seznam.cz, nově nabízí chytrou funkci připnutí na lištu v operačním systému Windows 7. Díky tomu je přístup k nabídkám na webu o poznání rychlejší a pohodlnější. Spráce.cz je podle společnosti Microsoft prvním pracovním webem na světě, který tuto funkci nabízí.

Foto: Novinky

Spráce.cz

Článek

Připnutí je zajímavá funkce nového internetového prohlížeče Internet Exploreru 9, která umožňuje z libovolné internetové stránky vytvořit „samostatný program“.

Foto: Novinky

Spráce.cz

„Tato funkce umožňuje připnout si stránku na lištu s nabídkou Start ve Windows 7 s využitím prohlížeče Internet Explorer 9.0. Poté se uživateli nabízí rychlý přístup na portál v samostatném okně, rychlý přístup do svého CV, nebo k jeho vytvoření,“ vysvětlil přednosti novinky produktový manažer Seznamu Ondřej Wretzl.

Způsobů, jak připnout portál ve Windows 7, je několik. Nejjednodušší možností je na stránkách Spráce.cz kliknout na bublinu psa s textem „připni si mě na lištu“. Dále je možné web připnout jednoduchým přetažením myší záložky Internet Exploreru 9 na lištu operačního systému.

Foto: Novinky

Spráce.cz

„Do budoucna počítáme s rozšířením funkcí v tzv. „jumplistu“, což je seznam odkazů, které portál doporučuje,“ dodal Wretzl.

Funkci připnutí mohou lidé využít i u dalších služeb Seznamu. „V tuto chvíli ji lze využít například na domovské stránce Seznam.cz a na portálech Mapy.cz a Email.cz,“ uvedl již dříve Vlastimil Pečínka, ředitel výzkumu a vývoje ve společnosti Seznam.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám