Hlavní obsah

Garageband - proměňte iPad v nahrávací studio

Novinky, Roman Zavřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky aplikaci Garageband můžete svůj iPad proměnit v nahrávací studio, ve kterém máte k dispozici celou řadu hudebních nástrojů, zvukových samplů a dokonce i možnost nahrávat zpěv. Vytvořit vlastní písničku je s tímto programem na iPadu otázka pár minut.

Článek

V Garagebandu pro iPad máte k dispozici mixování až 8 stop zvuku současně. Zvuk se může skládat z bicích, basů, kytar nebo klávesových nástrojů, které se nabízí k použití. Mixovat můžete také některou z více jak 250 smyček zvuků, které aplikace zahrnuje. Pokud si s nabízeným množstvím nevystačíte, stačí zapnout mikrofon v iPadu a vyrazit na lov zvuků ve vašem okolí.

Foto: Roman Zavřel, Novinky

V aplikaci Garageband můžete hrát na kytaru jako ve skutečnosti.

Základní funkcí Garagebandu je umožnit uživatelům hrát na hudební nástroje. K dispozici máte několik klávesových nástrojů, sestav bicích a kytar. Na nástroje můžete hrát stejně jako na jejich reálné předlohy. Pro ovládání programu je vhodné znát noty i způsob, jak se jednotlivé nástroje ovládají.

Garageband ale není určen pouze pro plnokrevné hudebníky. Nabízí speciální režim Smart, který je určen pro amatéry nebo děti. Pomocí funkce Autoplay si pouze nastavíte akord a tón, který má daný nástroj přehrávat, o víc se nemusíte starat.

Pokud si například dosadíte několik nástrojů přes Autoplay, ale další si sami nahrajete, můžete využít funkci nazývanou Syncinstrument, která automaticky synchronizuje váš nástroj tak, aby ladil s ostatními. Garageband tak dokáže dopřát opravdu každému pocit, že je hudebník a dokáže vytvořit vlastní hudbu.

Foto: Roman Zavřel, Novinky

Garageband obsahuje několik sestav bicích.

Duet myčky na nádobí a pračky

Sampler pro běžného uživatele představuje jednu z nejzábavnějších věcí z celé aplikace. Vadí vám ranní zvuk rychlovarné konvice, zvuk zubního kartáčku, hučící topení nebo cokoliv jiného? Nahrajte tento zvuk do iPadu pomocí mikrofonu a vložte jednoduše do Garagebandu. Ten z daného zvuku udělá hudební tón, který můžete používat jako nástroj v různých tóninách. Není tedy problém vytvořit duet pračky s myčkou nádobí.

Foto: Roman Zavřel, Novinky

Garageband obsahuje několik sestav bicích.

Garageband otevírá cestu k tvorbě vlastní hudby i těm nejméně zkušeným uživatelům, které vždy lákalo vyzkoušet si, jaké je to vytvořit písničku. Aplikaci je možné stahovat prostřednictvím iTunes App Store za cenu 3,99 Euro (70 Kč) pro obě generace tabletu iPad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám