Hlavní obsah

Microsoft přestane prodávat legalizační sady pro Windows XP a Vista

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft přestane v červnu prodávat legalizační sady pro operační systém Windows XP Professional, Windows Vista Business a Windows Vista Home Basic. Uvedli to zástupci české pobočky Microsoftu.

Foto: Profimedia.cz

Windows XP

Článek

Uživatelé nelegálních operačních systémů tak mají podle amerického softwarového gigantu jednu z posledních možností, jak starší verze Windows anonymně legalizovat.

„Operační systém Windows XP Professional je nejrozšířenějším operačním systémem na trhu, ale v mnoha případech uživatelé nepoužívají jeho originální a správně licencovanou verzi," řekl Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows společnosti Microsoft.

"Tím se vystavují mnoha rizikům, kdy neoriginální instalace obsahují nežádoucí software, nebo případným postihům, které plynou z používání nelegálního softwaru,“ dodal.

Legalizační sady tak bude od 30. června možné koupit pouze pro operační systém Windows 7 ve verzích Home Premium a Professional.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám